CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2018 — 2 tot en met 9 september.

Beste Ball-Pointers,

Inschrijvingen voor deelname aan de clubkampioenschappen kunnen nog tot woensdag 29 augustus 17.00 uur verwerkt worden.

Schrijf je zo snel mogelijk in.

De voordelen van online inschrijven voor deze happening zijn legio:
– Je kunt zelf je gegevens invoeren en je verhinderingen doorgeven.
– Je kunt bij de dubbels / mix aangeven dat je een partner zoekt en die vinden we meestal ook.
– Je bent er van verzekerd dat je as woensdagavond met rust wordt gelaten en niet gebeld wordt door een overmatig enthousiast commissielid die je gaat overtuigen in te schrijven.
– plus nog vele andere redenen om even in te loggen op:

https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=B7BA39D5-A085-4819-8FC9-00E6F87A17CB

Het thema krijgt ook steeds een vastere vorm, maar anders dan de verzekering dat er een thema is, kunnen we nog niets melden.

Wel is duidelijk dat op zondag 2 september het kwalificatie toernooi start voor de singles (meestal zo rond 13.30 uur) en dat de indeling voor de dubbels en mix komend weekend bekend wordt gemaakt. We maken ons weer op voor de jaarlijkse happening met grote prijzen, een echt ouderwetse feestavond op vrijdag 7 september en uiteraard wedstrijden die er toe doen!

Namens de commissie,

Rick.

 

 

Reglement:

Je kunt je inschrijven in de categorieën: Enkel, Herendubbel, Damesdubbel en Gemengd Dubbel. Indien er voldoende interesse onder de verliezers van het kwalificatietoernooi is dan organiseren we een verliezerronde. De goede lezer leest hier inderdaad dat er 1 enkeltournooi wordt gespeeld: alle deelnemers (man, vrouw, transgender) worden dus in 1 toernooi ondergebracht. Is de winnaar een dame dan reiken we twee bekers uit: de beker die voorheen de ‘HerenEnkel’ beker heette en de beker die altijd al bekend stond als de ‘DamesEnkel’ beker. Als de winnaar van het toernooi een man is dan krijgt hij de ‘HerenEnkel’ beker. Voor een eventuele transgender winnaar wordt nog een sponsor gezocht die een passende prijs ter beschikking stelt.

De Clubkampioenschappen zijn in principe alleen bedoeld voor (spelende) leden van L.T.V. Ballpoint dit met uitzondering van het volgende: een lid van onze vereniging mag een niet-lid uitnodigen voor deelname aan de HD, GD of DD categorieën. Er is een voorwaarde voor dit inviteren: Opgeteld mag de gezamenlijke speelsterkte niet lager zijn dan 12.

De Clubkampioenschappen worden gespeeld in 1 klasse. Uitslagen hebben geen invloed op je KNLTB ranking. Met het gelijktijdig georganiseerde dartstoernooi kunnen geen (extra) punten voor de Clubkampioenschappen behaald worden.

Bij voldoende inschrijvingen wordt op 2 september de eerste ronde gespeeld (het kwalificatietoernooi). Deze ronde wordt gespeeld in poules en volgens het ‘3 gewonnen tie-breaks’ telsysteem. Je moet dus op 2 september beschikbaar zijn indien je wilt deelnemen aan het enkelspel. Bij twijfel bel je even met de wedstrijdleiding die in uitzonderlijke situaties de hand kan lichten met deze regel (met alle regels trouwens).

De dubbel- en mixwedstrijden starten vanaf 3 september. Bij grote deelname kan worden verzocht om enkele dubbel-of mixwedstrijden in het eerste weekeinde te spelen. Alle dubbel categorieën worden gespeeld in poules, zodat je altijd 3 keer kunt spelen. De wedstrijdcommissie houdt zich het recht voor om de wedstrijden in de poules in te korten door bij gelijke stand na twee sets de derde set te laten beginnen op 3-3.

Mocht je geen partner hebben om te dubbelen of mixen, geef dit dan even tijdig en duidelijk aan, dan zal de organisatie proberen een geschikte partner voor je te vinden. Zeker voor de DD categorie geldt dat je van harte uitgenodigd wordt in te schrijven als deelneemster: wij zullen de combinaties voor je maken en ervoor zorgen dat de deelneemsters qua sterkte verdeeld zullen worden. Uiteraard mag je je ook als koppel inschrijven. Er mag voor maximaal drie verschillende onderdelen ingeschreven worden. Bij 2 of meer inschrijvingen kunnen we geen rekening houden met beperkingen in je beschikbaarheid. Dit kan betekenen dat je op zaterdag of zondag in het tweede weekend, zonder morren of recht of appel, verplicht wordt te spelen op het tijdstip dat passend is volgens de wedstrijdcommissie.

IJs en weder dienende eindigt het toernooi op zondag 9 september.

Inschrijven kan t/m 29 augustus 2018 17.00 uur door middel van www.toernooi.nl. Maak hiervan gebruik, ook om je verhinderingen door te geven.

Het inschrijfgeld bedraagt EUR 5,- per persoon per onderdeel.

De loting is voorzien op 29 augustus 2018. Je zult dan per email een uitnodiging krijgen voor je eerste wedstrijd (in de dubbel categorieën). Voor de single categorie wordt je via andere media benaderd.

Schrijf je dus op tijd in voor het bizarste toernooi van het jaar!

Wijzigingen in de reglementen kunnen zonder nadere berichtgeving doorgevoerd worden.