CLUB­KAMPIOEN­SCHAP­PEN 2019 zondag 27 oktober t/m zondag 3 november 2019.

­NIEUWE DATUM!
De Ballpoint CLUBKAMPIOENSCHAPPEN worden gehouden van zondag 27 oktober t/m zondag 3 november 2019.

De Club­kampioen­schap­pen­com­missie heeft deze zomer niet stil gezeten en werkt achter de schermen aan de goede organisatie, een juiste planning (sic) en aan een inspirerend programma voor de jaarlijkse interne strijd. Een interne strijd welke op voorhand al de belofte van een verrassende, nieuwe en jeugdige potentiële winnaar heeft! 

Wel organiseren we minder feestavonden 😉 dan eerder aangegeven namelijk maar 1.

Immers, het succesvolle All You Can (…tennis, eat & drink) evenement verhuist niet mee en blijft ongewijzigd op 21 september gepland. Inschrijven bij Jeroen van Oostende, op vertoon van dit bericht en je lidmaatschapskaart van L.T.V Ball-Point krijg je nog steeds EUR 5,- korting op de normale prijs van EUR 35. 

Onze enige feestavond, op 1 november!, wordt daarom veel grootser aangepakt. Het thema van de feest avond in het teken van gokken, James Bond en de herfst, het Oranje Koetje is ingeruild voor bokkig bier. 

Het mooie van deze feestavond is dat we je willen uitnodigen om de avond met een diner te beginnen bij ons in de BallRoom. Ja, ja, dat wordt een WILDe maaltijd die je nog lang zal heugen. Houd de datum van 1 november dan ook vrij in de agenda. Heerlijk toch, niet haasten, haasten en nog eens haasten maar gewoon lekker naar de club voor een bourgondisch diner.  

Dus schrijf je snel in voor de clubkampioenschappen via onderstaande link: 

[ INSCHRIJVEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ]

Je kunt je inschrijven in de categorieën: Enkel, Herendubbel, Damesdubbel en Gemengd Dubbel. Indien er voldoende interesse onder de verliezers van het kwalificatietoernooi is dan organiseren we een verliezerronde. De goede lezer leest hier inderdaad dat er 1 enkeltournooi wordt gespeeld: alle deelnemers (man, vrouw) worden dus in 1 toernooi ondergebracht. Is de winnaar een dame dan reiken we twee bekers uit: de beker die voorheen de ‘HerenEnkel’ beker heette en de beker die altijd al bekend stond als de ‘DamesEnkel’ beker. Als de winnaar van het toernooi een man is dan krijgt hij de ‘HerenEnkel’ beker. Dit toernooi deelt transgenders in op basis van oorspronkelijke geboortebewijzen.

De Clubkampioenschappen zijn in principe alleen bedoeld voor (spelende) leden van L.T.V. Ballpoint dit met uitzondering van het volgende: een lid van onze vereniging mag een niet-lid uitnodigen voor deelname aan de HD, GD of DD categorieën. Er is een voorwaarde voor dit inviteren: Opgeteld mag de gezamenlijke speelsterkte niet lager zijn dan 12.

De Clubkampioenschappen worden gespeeld in 1 klasse. Uitslagen hebben geen invloed op je KNLTB ranking. Met het gelijktijdig georganiseerde dartstoernooi kunnen geen (extra) punten voor de Clubkampioenschappen behaald worden.

Bij voldoende inschrijvingen wordt op 21 september de eerste ronde gespeeld (het kwalificatietoernooi). Deze ronde wordt gespeeld in poules en volgens het ‘3 gewonnen tie-breaks’ telsysteem. Je moet dus op 21 september beschikbaar zijn indien je wilt deelnemen aan het enkelspel. Bij twijfel bel je even met de wedstrijdleiding die in uitzonderlijke situaties de hand kan lichten met deze regel (met alle regels trouwens) en erom bekend staat dit veelvuldig en zeer inconsequent te doen. Correspondentie over beslissingen van de wedstrijdleiding is zeer goed mogelijk, kan zelfs inspirerend zijn en op enig moment lijken te leiden tot correctieve maatregelen, maar in de praktijk is de uitkomst altijd teleurstellend voor de bezwaarmaker.   

De dubbel- en mixwedstrijden starten vanaf 23 september. Bij grote deelname kan worden verzocht om enkele dubbel-of mixwedstrijden in het eerste weekeinde te spelen (deze zin staat hier al jaren, maar dit is echt nog nooit gebeurd). Alle dubbel categorieën worden gespeeld in poules, zodat je altijd 3 keer kunt spelen. De wedstrijdcommissie houdt zich het recht voor om de wedstrijden in de poules in te korten door bij gelijke stand na twee sets de derde set te laten beginnen op 3-3.

Mocht je geen partner hebben om te dubbelen of mixen, geef dit dan even tijdig en duidelijk aan, dan zal de organisatie proberen een geschikte partner voor je te vinden. Net als in het echte leven lukt dit niet altijd of moet je genoegen nemen met gebreken aan de partner die pas boven water komen tijdens de wedstrijd. Bereid je daar op voor.

Zeker voor de DD categorie geldt dat je van harte uitgenodigd wordt in te schrijven als deelneemster: wij zullen de combinaties voor je maken en ervoor zorgen dat de deelneemsters qua sterkte verdeeld zullen worden. Uiteraard mag je je ook als koppel inschrijven. Er mag voor maximaal drie verschillende onderdelen ingeschreven worden. Bij 2 of meer inschrijvingen kunnen we geen rekening houden met beperkingen in je beschikbaarheid. Dit kan betekenen dat je op zaterdag of zondag in het tweede weekend, zonder morren of recht of appel, verplicht wordt te spelen op het tijdstip dat passend is volgens de wedstrijdcommissie.

IJs en wederdienende eindigt het toernooi op zondag 3 november en dat is ons ook vaak gelukt.

Inschrijven kan t/m 23 oktober 2019 – 17.00 uur via deze link:

[ INSCHRIJVEN CLUBKAMPIOENSCHAPPEN ]

Maak hiervan gebruik, ook om je verhinderingen door te geven.

Het inschrijfgeld bedraagt EUR 5,- per persoon per onderdeel.

De loting is voorzien op 23 oktober 2019. Je zult dan per email een uitnodiging krijgen voor je eerste wedstrijd (in de dubbel categorieën). Voor de single categorie wordt je via andere media benaderd.

Schrijf je dus op tijd in voor dit ultra spannende toernooi!

 

De wedstrijdcommissie:

Noortje, Robert, Serge, Colin, Joost & Rick.

 

Wijzigingen in de reglementen kunnen zonder nadere berichtgeving doorgevoerd worden.